ons team

Lisette_V2_WEB_2_edited_edited.jpg

LISETTE VLASSAK (Budel, 1993)

regie

Haar vorige hbo-studie CO IEMES (Communicatie - International, Event, Music & Entertainment Studies) bracht Lisette in een excellentietraject Film, waarbij een select groepje studenten mocht werken aan korte films. Ze ging stagelopen bij het Eindhovense filmplatform BROET en haar stagebegeleider Ramon Etman bezorgde haar een video-assist plaats bij ‘De Helleveeg’ van regisseur André van Duren.
Door te werken op een grote filmset wist ze dat dit het enige was wat ze wilde gaan doen. Lisette maakte na haar stage diverse korte films en deed een schat aan ervaring op. 
Ook commerciële projecten dienden zich aan, waardoor ze zichzelf in 2017 als freelancer vestigde. Ze maakte commercials voor o.a. Steps, Primera en regisseerde een videoclip voor zangeres Davina Michelle. Ook werkte ze veel als regisseur voor productiebedrijf A.S.O. Productions o.l.v. Mike Weerts. 
Deze periode heeft haar veel technische beheersing gegeven, maar Lisette wilde meer en vooral wilde ze leren hoe je nu echt verhalen moet vertellen. In 2017 werd ze toegelaten op de Nederlandse Filmacademie waar ze dit jaar zal afstuderen in de richting van regie-fictie.

MELVIN STEWART (Rotterdam, 1982)

scenario

Melvin heeft zich van jongs af aan beziggehouden met het schrijven van verhalen. Tijdens zijn middelbare schooltijd verloor hij echter het schrijven een beetje uit het oog, ook al bleef hij volhouden ooit zijn eigen tv-serie te zullen opnemen. Toch begon het na het behalen van zijn master psychologie weer te kriebelen. Ondanks dat hij al jarenlang fulltime werkte als kinder- en jeugdpsycholoog en jeugdzorgwerker, besloot hij op latere leeftijd alsnog te kiezen voor zijn droom; schrijven voor film en tv en meldde hij zich aan bij de Nederlandse Filmacademie. In de toekomst wil Melvin zich graag richten op het schrijven van dramaseries waarin mensen zichzelf herkennen. Door zijn stage bij het schrijverscollectief Winchester McFly heeft Melvin kennis kunnen maken met dit werkveld.

Melvin_WEB_edited.jpg
Gregory_WEB_edited_edited.jpg

GREGORY MARTINA (Groningen, 1994)

scenario

Na het afronden van een MBO-4 opleiding tot grafisch vormgever, besluit Gregory zich niet meer te richten op zijn droom om graphic novels en stripverhalen te maken, maar om zich volledig te storten op het schrijven van filmscenario’s. Zodoende belandde hij op de Nederlandse Filmacademie. Misdaaddrama was altijd zijn trademark, maar gedurende de opleiding heeft hij met vele genres geëxperimenteerd, waaronder zwarte komedie, sociaal drama en coming-of-age.

LEILANY SANZ (Amsterdam, 1995)

productie

Van jongs af aan heeft Leilany een grote passie voor film. Na het behalen van haar VWO-diploma ging zij gelijk aan de slag bij verschillende films en series. Uiteindelijk kwam Leilany erachter dat haar hart bij het producentschap ligt. Hierin kan zij haar aanleg voor de inhoud van het vertellen van verhalen combineren met de zakelijke aspecten die komen kijken bij het maken van film. Nadat zij haar propedeuse gehaald heeft aan de HKU, Arts & Economics heeft zij aanmelding gedaan voor de Nederlandse Filmacademie afstudeerrichting Productie. Afgelopen jaar liep zij stage bij het productiehuis Phanta Film. Op de Filmacademie was zij producent bij de films: Jij, mijn zelfbewustzijn, Buiten is het maandag, Als we samen zijn en Wolven.

Leilany_WEB_edited.jpg
Ivo_WEB_edited.jpg

IVO SIEBUM (Hardenberg, 1995)

productie

Na de middelbare school begon Ivo aan de studie Media en Entertainment Management. Daar ontdekte hij zijn liefde voor het management van film. Wel miste hij daar het inhoudelijke aspect van filmmaken en studeerde verder aan de kunstacademie AKV St. Joost. Na het behalen van zijn propedeuse begon hij met de opleiding Productie aan de Nederlandse Filmacademie, waar hij de perfecte combinatie heeft gevonden. Ivo heeft stage mogen lopen bij de afdeling Drama van de NTR, was assistent productieleider bij Rinkel Film en hielp bij de uitvoerende productie van de film Nervosa. In zijn derde jaar op de Academie ontwikkelde hij de documentaire: GEWOON GEZELLIG die werd geselecteerd door 2DOC en in het najaar van 2020 is hij uitgezonden op NPO2 EXTRA. Ivo kijkt uit naar alle uitdagingen die de afstudeerfilm COCON met zich meebrengt.

NADUAH ZAHRADNIK (Zeist, 1992)

productie

Tijdens haar studie audiovisuele vormgeving op de Fotovakschool werkte Naduah anderhalf jaar als assistent productieleider voor 101.TV bij de omroep BNNVARA. Hierna besloot ze zichzelf verder te ontwikkelen en is ze op de Nederlandse Filmacademie meer uit haar interessegebied, creatief produceren, gaan halen. Op de academie was Naduah inhoudelijk producent van onder andere Mehmet en Tim, As in het Gras, Als Ik Jou Niet Had en de recente afstudeerdocumentaire van Sterre Slikkerveer ‘Man in de Kas’. Ook is ze op dit moment bezig met een NL Filmfonds aanvraag voor de Aziatische korte stopmotion met visuele effecten gedreven film Kyoko. Waarvan de teaser ook vertoond zal worden op het Keep an Eye filmfestival. Naast het produceren van de films op de Academie heeft ze een aantal films gepostproduceerd, waaronder Mr. Lonely (2020) van David-Jan Bronsgeest. Ook werkte ze mee aan de uitvoerende productie van Treurteevee 2 van de VPRO bij productiebedrijf Pupkin. Na de Academie wil Naduah zich inzetten voor films en documentaires met een experimenteel randje die je recht in het hart raken.

Naduah_WEB_edited.jpg
Kino_WEB_edited.jpg

KINO HAVERKORN

production design

Kino wist altijd al dat hij in de visuele vormgeving terecht zou komen, maar dat hij in film zou eindigen, werd pas duidelijk toen hij op de Nederlandse Filmacademie het oriëntatiejaar Production Design deed. Sindsdien werkt hij met veel plezier aan verschillende projecten, hij verzorgde het production design van 'Morfine' (Leon Golterman, 2017) en 'Wolven' (Lisette Vlassak, 2020). Kino heeft stage gelopen als assistent-setdresser bij Sander Leemans en in het Art Department van de serie The Spectacular (Willem Bosch, 2021 met production design door Wilbert van Dorp).
Kino’s kracht ligt in diversiteit, omdat hij in staat is allerlei verschillende stijlen te omarmen en naar zijn hand te zetten. Deze eigenschap hoopt hij in de toekomst verder te blijven ontwikkelen.

ANNELOT DE BOER

production design

Annelot merkte op jonge leeftijd dat ze zich graag onderdompelde in de fictieve werelden van boeken en films. Toen duidelijk werd dat het mogelijk was zelf de rol van verteller aan te nemen, was de carrièrekeuze snel gemaakt. Het resulteerde in een aanmelding bij de Filmacademie voor de richting Production Design. Haar enthousiasme voor het vak groeide door de realisatie dat het scheppen van diverse verhalen mensen kan helpen de wereld waar we in leven beter te begrijpen.

Annelot_WEB_edited.jpg
Aldo_WEB_edited.jpg

ALDO VREEBURG

kostuum

Als men het gezegde kleren maken de man mag geloven, dan maakt het kostuum zeker het karakter van een film! Als kostuumhistoricus en -ontwerper leeft, ademt en spreekt Aldo kleding. Na zijn opleiding kunstgeschiedenis aan de VU, besloot Aldo zijn theoretische kennis toe te passen in de praktijk aan de Filmacademie binnen de opleiding Production Design. Voor Cocon verzorgt hij het kostuumontwerp en is zo verantwoordelijk voor de vormgeving van de karakters. Men onderschat vaak de kracht van kleding. Elke dag wanneer we ons aankleden, vertellen we de wereld bewust of onbewust, wie we zijn, hoe we ons voelen, waar we vandaan komen of waar we naar toe gaan. Als kostuumontwerper construeert Aldo door middel van deze taal van kleding een beeld dat aan het publiek vertelt wie het karakter is en hoe het zich voelt. Daarnaast heeft een kostuumontwerper de belangrijke taak om de acteur te helpen zich in te leven in diens karakter.

EVERT BAZUIN

cinematografie

Na de HAVO is Evert gaan studeren op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Hier heeft hij Audio Visueel Vormgeven gestudeerd. Tijdens deze opleiding is hij in het werkveld onderaan de ladder gestart als camera-assistent. Al snel wist hij dat hij wilde doorgroeien als cinematograaf. In 2017 is Evert begonnen aan de opleiding Cinematography op de Filmacademie in Amsterdam. Hier heeft hij vier jaar lang veel kunnen experimenteren met o.a. licht, decoupage en analoge film. Tijdens deze opleiding was hij ook met projecten buiten de Filmacademie om bezig. Zo werkt hij al veel als camera-operator en cinematograaf op grote filmsets.

Evert_WEB_edited.jpg
Gijs_WEB_edited.jpg

GIJS HUMMELINK

montage

Gijs' interesse voor film en het maken van films werd op de middelbare school steeds groter. Daarom is hij zich in een tussenjaar gaan verdiepen in allerlei aspecten van het filmmaken en zo werd het voor hem duidelijk dat hij zijn focus wilde leggen op de montage van films. Op de Filmacademie heeft hij gewerkt aan allerlei verschillende vormen van film, van fictiefilm tot commercial. Deze afwisseling vindt hij erg interessant, omdat elk project een eigen stijl heeft die vraagt om een andere aanpak. 
Afgelopen jaar liep Gijs stages bij Mieneke Kramer en Sandor Soeteman, waar zijn inhoudelijke blik verder is ontwikkeld en aangescherpt. Met deze nieuwe kennis zal hij ook voor ‘COCON' op zoek gaan naar het beste materiaal om zo het juiste gevoel over te brengen.

FREIJA HOGENBOOM

sound design

Freija wist het al vroeg, geluid is wat zij wil doen. Na een tussenstap bij het oriëntatiejaar van Open Studio stroomde ze door naar de Filmacademie. Als sound designer voor film is Freija gespecialiseerd in het zoeken van een vorm bij plannen die regisseurs aandragen. Het geeft haar energie om samen te zoeken naar de invulling van een concept en dit op een optimale manier te concretiseren. 
Haar technische kennis is hierbij de brug tussen het gedachtegoed van de regisseur en de uitvoering op het gebied van geluid. Het is voor haar belangrijk om ook tijdens het maakproces terug te kijken naar deze beginfase en telkens opnieuw de ingewikkelde vragen te blijven stellen; Waarom is dit de juiste keuze en hoe past dit bij wat we eerder bedacht hadden? 
Een film grijpt haar aan wanneer er met aandacht gewerkt is aan een fictieve wereld die zij wil geloven, begrijpen en leren kennen. En Freija vindt dat geluid daar een vitale rol in speelt.

Freija_WEB_edited.jpg
Noortje_WEB_edited.jpg

NOORTJE BRAAM

visagie

Na het behalen van haar havodiploma is Noortje gelijk gaan studeren voor Allround Grimeur. Nu ze in het laatste jaar van de opleiding zit weet ze zeker dat dit haar passie is. Ze vindt het een prachtig breed beroep. Noortje kan namelijk een persoon de mooiste versie van zichzelf maken. Of juist gewond, vies of moe. De opties en kansen zijn eindeloos! Met make-up kan je een karakter echt tot leven laten komen. Dat aspect vindt ze geweldig om te doen en te zien. COCON is speciaal voor Noortje door het leuke en gepassioneerde team. Dat inspireert haar onwijs. 
Daarnaast zijn er veel uitdagingen in het scenario voor het make-up departement, zoals het maken van realistische wonden. Daardoor is deze film ook de uitgelezen kans om de kracht van een goede make-up te laten zien.

MAX ABEL

componist

Componist Max Abel is altijd op zoek naar hoe muziek de identiteit van een film kan versterken. Hij is gefascineerd door de talloze manieren waarop muziek bij kan dragen aan de vertelling. Door zijn achtergrond als popmuzikant en producer is hij gewend te experimenteren met een groot scala aan instrumenten en geluiden.
In COCON ziet Max een uitdaging om hoofdpersonage Sonny een eigen soundtrack te geven die zijn energie, verwondering én verwarring op een speelse manier verklankt.

Max_WEB_edited.jpg
Stan_WEB_edited.jpg

STAN OVERSTEEGEN

visual effects

Stan was van jongs af aan al volop bezig met filmmaken. Met de camera van zijn vader filmde, regisseerde en monteerde hij korte films samen met zijn broer. In de jaren daarna ontwikkelde hij een voorliefde voor visual effects. Op de Filmacademie heeft Stan veel kennis opgedaan over visual effects. Het toepassen van die kennis om mooie verhalen te vertellen, is zijn voornaamste doel.

ELINE OPPEWAL

visual effects

Al vroeg op de middelbare school ontwikkelde Eline haar liefde voor film, digitale kunst en verhalen vertellen. Na de middelbare school volgde ze de opleiding Creative Technology aan de Universiteit Twente. Waar ze de digitale wereld leerde verbinden met de analoge. Op de Filmacademie heeft ze haar passie voor deze kunstvorm doorgezet en zich ontwikkeld tot een veelzijdig visual effects artist en supervisor. Door deze combinatie van opleidingen en interessegebieden, heeft Eline een uniek perspectief ontwikkeld op de kunst van het bewegend beeld. Ze probeert af te stappen van traditionele toepassingen en is altijd bereid om het nieuwe te onderzoeken en de grens op te zoeken.

Eline_WEB_edited.jpg
Tessa_WEB_edited.jpg

TESSA BEZEMER

opnameleiding

Tijdens haar hbo-studie communicatie media en entertainment management volgde Tessa al een verdiepingstraject in film. Tijdens haar inzet voor kleine filmprojecten kwam ze erachter dat het managen van de filmset haar wel lag. Tessa besloot zich in te schrijven voor de richting Productie aan de Nederlandse Filmacademie. Ze wist al dat het haar ambitie was om opnameleider te worden, maar omdat daar geen opleiding voor bestaat, leek productie haar de beste achtergrond. Vanaf het tweede jaar kreeg Tessa de mogelijkheid om zich verder te verdiepen in het vak van First Assistant Director. Vanaf dat moment heeft ze het produceren achter zich gelaten en haar eigen studietraject vormgegeven. Ze liep stage in het AD-team van de Britse serie Van der Valk (2020) en werkte vervolgens aan meerdere films binnen en buiten de filmacademie. Uiteindelijk mag Tessa zich de eerst afgestudeerde First Assistant Director van de Nederlandse Filmacademie noemen.

CAMIEL POVEL

mixage & geluid op set 

Camiel is altijd al bezig geweest zijn muziekkennis te verbreden wat uiteindelijk geleid heeft tot een studie in het nog bredere sound design. Vier jaar op de Filmacademie en veel verschillende samenwerkingen later heeft Camiel een duidelijker beeld van waar hij zijn kennis wil inzetten. Van alle projecten hebben de animatie en virtual reality hem het meest geprikkeld en geïnspireerd. Daarom heeft hij besloten na de academie zijn aandacht voornamelijk te richten op de game-industrie als sound designer voor narratieve games.

Camiel_WEB_edited.jpg